Ruski tisak: Drama je završila na najgori mogući način

TALAČKA kriza u sjevernoosetijskoj školi u Beslanu završila je na "najgori mogući način", prema ocjeni i pisanju subotnjega ruskog tiska koji izvješćuje o strašnim trenucima te kritizira kaotičnu akciju što su je pokrenule ruske vlasti.

"Pod gimnastičke dvorane bio je prekriven tijelima poginule djece", prenosi list Izvestija objavljujući fotografije civila koji u rukama nose ozlijeđenu djecu. "Drama je završila na najgori mogući način"; ocjenjuje list. Prema posljednjim podacima u subotu ujutro, poginulo je najmanje 250 osoba.

Gazeta donosi naslov "Crni dan za Rusiju", a komunistički list Sovjetskaja Rusija osuđuje kaos "u Dubrovki i Beslanu", podsjećajući na akciju terorista u moskovskom kazalištu Dubrovka u listopadu 2002. kada je poginulo 129 osoba i iz koje vlasti nisu izvukle nikakvu pouku.

"Ruske su vlasti nesposobne planirati i organizirati bilo što ili to jednostavno ne žele", smatra kolumnist spomenutog lista. O kaotičnoj i neorganiziranoj akciji piše i Gazeta. "Kad su nam hitno trebali pripadnici ministarstva za izvanredne situacije njih ondje nije bilo", prenosi Gazeta izjavu jednog stanovnika Beslana.

Pročitajte više