Ruski vojnici priznali krađu kreditnih kartica Poljaka poginulih u zrakoplovnoj nesreći

ČETIRI ruska vojnika priznala su krađu kreditnih kartica putnika poginulih u zrakoplovu u kojem je život izgubio i poljski predsjednik Lech Kaczynski.

S kartica poginulih je podignuto oko 17.500 kuna, a Rusija je u prvom trenutku negirala krađu i uhićenje vojnika. Ruski ministar obrane kazao je da će platiti odštetu ako se utvrdi krivnja vojnika. Iz ureda ruskog tužitelja je priopćeno kako su četiri ruska vojnika optužena za krađu s predumišljajem.

Tri od četiri vojnika i ranije optuživana za razna kriminalna djela

Tri od četiri vojnika su i ranije bila optuživana za razna kriminalna djela, uključujući i pljačke te krivotvorenje novca. Itar-Tass je objavio kako su vojnici priznali svoju umiješanost u krađu. Prema pisanju ruskih medija, s kartica je ukradeno više od 11 tisuća kuna.

Zrakoplov s poljskim predsjednikom Kaczynskim i još 95 putnika srušio se 10. travnja ove godine. Jučer je glasnogovornica varšavskog tužiteljstva Monika Lewandowska rekla kako je prvi novac s ukradenih kartica povučen dva sata nakon nesreće. Novac je s računa podizan i iduća tri dana. Kartice su pripadale poljskom povjesničaru Andrzeju Przewozniku.

Pročitajte više