S. Brod: O suradnji "Končara" i "Đure Đakovića"

Tvornica "Končar" razvila je u suradnji s Ministarstvom znanosti rješenje za vjetroelektrane, u čemu je mogući partner i "Đuro Đaković", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu predsjednik Uprave "Končara" Darinko Bago.

Kako je kazao Bago, riječ je o vjetroelektranama od 750 odnosno 850 kilovata, a mnoge mehaničke komponente i oprema mogu biti zanimljivi za "Đakovića".

Vodstva dvaju poduzeća razgovarala su o pojačanoj suradnji i u drugim poslovima, posebno u izgradnji niskopodnih tramvaja. Serijska proizvodnja 70 takvih tramvaja za grad Zagreb trebala bi početi u lipnju, kazao je Bago. Za brodsku tvrtku sudjelovanje u tom poslu znači prije svega usvajanje novih tehnologija u proizvodnji okretnih postolja za niskopodne tramvaje, kaže predsjednik Uprave brodske tvrtke Josip Bucić.

I Bucić i Bago slažu se kako bi suradnja dviju tvornica mogla biti puno veća od ostvarenih 20 milijuna kuna u prošloj godini, napose u energetici i transportu. Zato su se dogovorili da će se uskoro ponovno sastati u Zagrebu i s direktorima pojedinih društava iz svojih grupacija razgovarati o izvedbi konkretnih projekata.

(Hina) xvruz yvkn

Pročitajte više