s. jašić: ne želim komentirati tvrdnje trojice članova vijeća HRT-a, o svemu ću izvijestiti vijeće

a Suzana Jašić danas nije željela komentirati tvrdnje trojice svojih kolega da je pred nekim članovima Vijeća i glavnim ravnateljem HRTa Mirkom Galićem rekla da su Željko Mavrović i Danko Bljajić zamijenili listiće s trajanjem mandata u Vijeću, navodeći da će o svemu izvijestiti Vijeće na sjednici, koju očekuje tijekom sljedećeg tjedna. L

"Rekla sam svoje i odbijam s kolegama razgovarati preko medija, jer njihov jezik nije i moj", kazala je Jašić Hini, zamoljena da prokomentira tvrdnje o zamjeni listića koje su Ante Žužul, Nedjeljko Pintarić i Hašim Bahtijari iznijeli u pismu kojim su od predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa zatražili da pokrene postupak Mavrovićeva i Bljajićeva razrješenja.

Trojica članova Vijeća su u pismu, koje su u srijedu uputili Šeksu, Ravnateljstvu HRT-a te Vijeću, naveli da je Jašić, tijekom razgovora s kandidatima za ravnatelje HRT-ovih podružnica u travnju, pred glavnim ravnateljem HRT-a Mirkom Galićem i pojedinim članovima Vijeća, posvjedočila da su Mavrović i Bljajić zamijenili listiće prigodom ždrijebanja koje je, na konstituirajućoj sjednici Vijeća, trebalo odlučiti koji će članovi svoju dužnost obnašati dvije, a koji četiri godine.

Galić je jučer opovrgnuo tvrdnju o svojoj nazočnosti tom razgovoru, ističući kako "ni tada ni u bilo kojoj drugoj prilici nije nazočio razgovoru o zamjeni listića".

Potvrdio je da je bio na razgovoru s kandidatima za ravnatelje HRT-ovih podružnica 21. travnja, kad je, navodno, Jašić govorila o zamjeni listića. Dodao je da nije čuo razgovor o zamjeni listića, koji se, po njegovoj rekonstrukciji, mogao voditi jedino u stanci sjednice, dok je obavljao neke telefonske razgovore, izvan prostorije u kojoj su bili članovi Vijeća.

"Je li o tome bilo govora dok sam išao telefonirati, ne znam, ali Pintarića, koji kaže da je tamo bio, pozivam da dokaže da sam i ja nazočio razgovoru", kazao je Galić.

(Hina) xibob ysšh

Pročitajte više