Sabor: Novi stanari službenih stanova

OSAM saborskih dužnosnika jedan potpredsjednik Sabora, pet predsjednika odbora i predsjednici dvaju klubova, dobilo je danas pravo useliti se u službene stanove kojima raspolaže Hrvatski sabor.

To im je pravo priznalo saborsko Predsjedništvo koje je na današnjoj sjednici utvrdilo i popis dužnosnika koji se moraju iseliti iz službenih stanova koje su do sada koristili.

Slijedom odluke Predsjedništva, novi stanari zgrada u Palmotićevoj i Ilici bit će potpredsjednik Sabora Darko Milinović (HDZ), predsjednici odbora Branimir Glavaš (HDZ), Šime Prtenjača (HDZ), Slavko Linić (SDP), Davorko Vidović (SDP) i Ante Markov (HSS).

Na te će adrese doseliti i predsjednici dvaju klubova - HNS/PGS-ova i SDSS-ova Dragutin Lesar i Vojislav Stanimirović.

Iz službenih stanova iselit će bivši predsjednici saborskih odbora Dubravka Šuica (HDZ), Valter Drandić (IDS), Vilim Herman (Libra), Marin Jurjević (SDP), Snježana Biga-Friganović (SDP), Zlatko Kramarić (LS), Luka Trconić (HSS) i zastupnica HSS-a Ljubica Lalić.

Glavaš će useliti u stan koji je koristila Šuica, Linić u stan Bige Friganović, a Stanimirović u Kramarićev stan.

Pravo na korištenje službenog stana u Zagrebu, prema rangu dužnosti i broju raspoloživih stanova, imaju potpredsjednici Sabora, predsjednici i potpredsjednici odbora i klubova te zastupnici.

Osim u službenim, saborski zastupnici koji nisu iz Zagreba, mogu stanovati i u iznajmljenim stanovima za koje im Sabor - do određenog iznosa, pokriva troškove.

Predsjedništvo je utvrdilo da će 6. sjednica Sabora početi u predzadnjem tjednu travnja i trajati dva tjedna, potvrdio je novinarima potpredsjednik Sabora Luka Bebić.

Prema ranijim najavama, jedna od tema sjednice bit će neprihvatljive kvalifikacije iz posljednjih haaških optužnica.

Pročitajte više