Sabor: Prije početka sjednice ždrijebanje o redoslijedu postavljanja pitanja Vladi

U HRVATSKOM će se saboru, prije sutrašnjeg početka 6. sjednice, ždrijebanjem utvrditi redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja na aktualnom prijepodnevu, najavio je predsjednik Sabora Vladimir Šeks, nakon današnje sjednice proširenoga saborskog Predsjedništva.

Šeks je, nakon sjednice Predsjedništva, u kojoj su sudjelovali i predsjednici svih parlamentarnih klubova, izvijestio da je postignut dogovor da zastupnici iz Kluba HDZ-a postave 15 od ukupno 41 zastupničkog pitanja.

Zastupnici SDP-a postavit će ukupno 10, HSP-a i HSS-a tri, a zastunici manjih stranaka jedno pitanje. Dogovoreno je da pitanja Vladi sutra postave dva zastupnika nacionalnih manjina.

Zastupnici koji će, u dogovoru sa svojim klubovima, postavljati pitanja prije početka sjednice će na listićima naznačiti svoje ime i prezime te iz kojeg su kluba, a redoslijed po kojem će postavljati pitanja iz kutije će izvući pomoćnica tajnika Sabora Jadranka Blažević.

Kako će zastupnici postavljati pitanja na idućim saborskim sjednicama raspravit će Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji se mora odlučiti između dva predložena modela - ždrijebanja i utvrđivanja prema kvotama zastupnika koji bi Vladi postavljali 40-ak pitanja, kazao je Šeks, najavljujući da će prijedlog Odbora pred zastupnicima na plenarnoj sjednici Sabora biti već idućega tjedna.

(Hina) xibob yaz

Pročitajte više