Sabora: Ne gradi se nikakav hotel

TAJNIŠTVO Hrvatskog sabora demantiralo je da Sabor gradi hotel za zastupnike koji nisu iz Zagreba, kako je danas na naslovnici objavio Večernji list, a tekst i, posebno, njegovu opremu, ocijenio je "nekorektnim i netočnim".

Hrvatski sabor ne gradi nikakav hotel, kaže se u priopćenju kojim tajništvo Sabora reagira na tekst "Novi dom Sabora" i na naslov na naslovnici "Sabor gradi hotel".

"Bombastična naslov na naslovnoj stranici koji implicira da je gradnja nekakvog hotela u tijeku ili neposredno predstoji činjenično je neistinit, ne proizlazi iz teksta i potpuno je proizvoljan", kaže se u priopćenju.

U nevezanom razgovoru s autorom teksta je "samo kao daleka mogućnost spomenuta, među ostalim, i izgradnja odgovarajućih kapaciteta hotelskog tipa za smještaj zastupnika", kaže su u priopćenju.

Hrvatski sabor, koji posluje vrlo transparento i ostvaruje financijske uštede na svim proračunskim stavkama, ima dužnost smještaja zastupnika koji žive izvan Zagreba za vrijeme zasjedanja Sabora, što je u tekstu i prikazano, kaže se, među ostalim, u priopćenju.

Pročitajte više