Sačić o Tromblonu: Osuđujete izjave čovjeka koji je bio silovan u logoru

"ŠTO očekujete od čovjeka koji je bio silovan u logoru? Sve je rekao u emotivnom naboju, a kad čuo u koji kontekst se stavljaju njegove izjave, plakao je",  poručio je u HTV- ovom Dnevniku 3 Željko Sačić, braneći Petra Janjića Tromblona čiju je izjavu o "uzimanju oružja u ruke" na jednom od skupova podrške Tihomiru Purdi, Vlada zlorabila kako bi svaki novi braniteljski prosvjed okarakterizirala kao "zveckanje oružjem".

Sačić je potvrdio da će se na sutrašnjem prosvjedu pojaviti i Thompson, nakon što pjevačev menadžer nije htio reći je li odustao od dolaska na Trg bana Jelačića. Sačić se u studiju porječkao sa Đurom Glogoškim, jednim od šefova udruga koji će se sutra u vrijeme prosvjeda sastati na Policijskoj akademiji, što je protumačeno Vladinom manipulacijom kako bi otupjela oštricu skupa na trgu.

Glogoški je rekao da se sutra na trgu sprema prosvjed protiv Vlade, a ne podrške Purdi, na što je Sačić povišenim glasom odgovorio da su to gluposti. Glogoški je zaključio da prvo treba iscrpiti sve pregovaračke metode, pa onda eventualno ići u prosvjede.

Pročitajte više