SAD htio protiv korone cijepiti ljude koji rade kao Djed Božićnjak, sad su odustali

Foto: EPA

SAD je otkazao planove da sve osobe koje nastupaju kao Djed Božićnjak ranije cijepe na koronavirus, a da im oni zauzvrat pomognu promovirati cjepivo.

SAD je imao plan da osobe koje glume Djeda Božićnjaka ili njegove vilenjake ranije cijepe. Radilo se o kampanji vlade u vrijednosti od 250 milijuna dolara.  No iz vlade su potvrdili kako je ta kampanja otkazana. 

Ric Erwin, predsjednik Bratskog reda Djedova Božićnjaka s pravim bradama, nazvao je ovu vijest ekstremno razočaravajućom. 

“Ovo je bila naša najveća nada za Božić 2020, a sada se čini da do toga neće doći”, rekao je za Wall Street Journal koji je prvi javio o ovoj priči.  Ured za javno zdravstvo je u međuvremenu Wall Street Journalu potvrdio ovu priču. 

“Djed Božićnjak bi vam se odužio”

Ovu ideju je najprije predstavio Michael Caputo, bivši asistent ureda za Javno zdravstvo. On je, prema Wall Street Journalu, u kolovozu rekao kako će cjepivo sredinom studenog biti odobreno radnicima koji su na prvoj crti. 

“Ako vi i vaši kolege niste esencijalni radnici, na prvoj crti, ne znam tko je”, čuje se Caputo na telefonskom razgovoru čiju snimku ima Wall Street Journal, dok Erwins odgovara s: “Ho! Ho! Ho!”

Osim toga kaže i kako bi se Djed Božićnjak odužio jer se njemu radi velika usluga. 

Iz vlade su pak za Wall Street Journal rekli kako ministar uopće nije znao za plan koji je već sada otkazan. 

No Ric Erwin je rekao za Wall Street Journal da je agencija obećala finalizirati plan do sredine rujna te kako se gotovo 100 Djedova Božićnjaka dobrovoljno prijavilo.

Pročitajte više