SAD odbio komentirati bombardiranje civilnih objekata

GLASNOGOVORNIK središnjeg američkog zapovjedništva odbio je u srijedu komentirati informaciju o bombardiranju civilnih objekata u četvrti u sjeveroistočnom dijelu Bagdada u kojima je, prema iračkim izvorima, poginulo 14, a ozlijeđeno 30 osoba.

"Ne znamo je li riječ o našim raketama i ne možemo reći ima li to kakve veze s nama", izjavio je američki general Vincent Brooks.

On je na konferenciji za novinare u glavnom stožeru u Kataru izjavio da je, iako se "pogreške mogu dogoditi", još prerano govoriti o tomu jesu li američke snage pogodile pogrešnu metu.

Brooks je također izvijestio kako je američka vojska zarobila više od 4.000 iračkih vojnika od početka napada na Irak u četvrtak.

Dodao je da će se američke vojne operacije nastaviti unatoč lošim vremenskim uvjetima u Perzijskom zaljevu - vjetru, kiši i pješčanim olujama.

Brooks je na konferenciji za novinare kazao kako su američke vojne snage u jednoj bolnici u središnjem Iraku otkrile 3.000 zaštitnih odijela za slučaj da Sadam Husein ostvari prijetnju o uporabi kemijskog oružja. "Ono što smo pronašli u toj bolnici pojačava našu zabrinutost zbog moguće uporabe kemijskog oružja", kazao je Brooks.

Pročitajte više