SAD Pakistanu: Borite se jednako protiv svih terorista

Foto: Hina

AMERIČKI savjetnik za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster završio je svoj posjet Pakistanu tijekom kojeg je pozvao Islamabad da se jednako bori protiv svih terorističkih skupina te da ne koristi neke od njih kao suradnike u Afganistanu.

McMaster je održao sastanak s pakistanskim premijerom Nawazom Sharifom i vojnim čelnikom Qamarom Javedom Bajwom u sklopu posljednjeg dijela njegovog posjeta toj regiji uoči povratka u SAD.

Njegov posjet je bila prva interakcija između američkih i pakistanskih vlasti od inauguracije predsjednika Donalda Trumpa.

Sharif je tijekom posjeta pozdravio Trumpovu predanost pomirenju Pakistana i Indije, pogotovo po pitanu kašmirske regije.

Potrebno je suprotstaviti se terorizmu u svim njegovim oblicima

Američki savjetnik je tijekom sastanaka "naglašavao potrebu suprotstavljanja terorizmu u svim njegovim oblicima", priopćilo je američko veleposlanstvo.

"SAD se nada da će pakistanski čelnici razumjeti da je u njihovom interesu boriti se protiv terorističkih skupina manje selektivno nego što su to činili u prošlosti", rekao je McMaster za afganistanski medij Tolonews.

"Najbolji način da brane svoje interese u državi i inozemstvu je kroz diplomaciju, a ne kroz korištenje posrednika u ratovanju i nasilje", smatra McMaster.

Pročitajte više