Sadam nudio 60 milijuna dolara za glave Bushevih kćeri

IRAČKI diktator Sadam Husein nudio je 60 milijuna dolara za likvidaciju blizanki Georgea Busha, Jenne i Barbare, koja je trebala osvetiti smaknuće njegovih sinova Udaya i Qusaya, otkrio je u ABC-evoj emisiji Good Morning America bivši ministar obrane Donald Rumsfeld u prvom intervjuu koji je dao nakon odlaska iz Pentagona.

Bushev ratni ministar rijetko se pojavljivao u javnosti od odlaska s funkcije 2006., a bombastično otkriće vjerojatno je plasirao kako bi promovirao svoje memoare koji ovih dana izlaze iz tiska.

U ucjenu od 60 milijuna dolara bile se uključene, tvrdi Rumsfeld, i njegove kćerke, što ga je paraliziralo od straha, jer nije bio ni približno zaštićen kao Bush. "Bio sam zabrinut. Naravno da je predsjednikova obitelj imala zaštitu tajnih službi. Moja nije", kazao je Rumsfeld.

Rumsfeld je u intervjuu prepričao i razgovor s Bushom iz 2003. , kad ga je predsjednik upozorio da su im obojici ugrožene obitelji. "Rekao sam mu nešto u stilu: Hvala ti, a on me pogledao ravno u oči i odgovorio da mi je bolje ovo shvatiti ozbiljno", opisao je.

Sadamovi sinovi ubijeni su u akciji dvjestotinjak specijalaca u okolici Mosula sredinom 2003. , a otac im se od savezničkih snaga skrivao još pola godine. Ekspresno je osuđen i obješen dva dana prije početka 2004. godine.

Pročitajte više