Samohranu majku četvero djece zatvorili zbog vrijeđanja sutkinje koja je presudila u korist lihvara

SAMOHRANA majka četvero djece Kristina Anđel iz Varaždinskih Toplica provela je dan u zatvoru jer nije imala novac za plaćanje kazne za vrijeđanje sutkinje koja je prošle godine presudila da je izgubila kuću u korist banke Kovanica. Ta joj je banka, dokazao je drugi sudski spor, nametnula lihvarske kamate, a sve zbog prevaranta kojemu je njen otac bio jamac za kredit 1996. godine, piše Jutarnji list. Muškarac za kojega je jamčio njezin otac, tvrdi, prevario je i druge ljude.

"Moj je otac 1996. bio jamac za kredit od 24 tisuće njemačkih maraka Željku Prstecu iz Varaždinskih Toplica. Kad je umro, sud je dosudio da sam kredit ja dužna otplaćivati, jer ga Prstec, vlasnik dviju tvrtki, nije plaćao", priča Kristina Anđel.

Ona je u 12 godina uspjela dokazati da je kamata od sedam posto mjesečno na kredit lihvarska, jer inače joj se dug ne bi za dvije godine popeo sa 24 tisuće maraka (niti sto tisuća kuna) na 500 tisuća. Banka je sada smanjila svoja potraživanja na dvjesta tisuća kuna, dakle dvostruko od posuđenog iznosa, koje ona ne može platiti, jer ima plaću 2.100 kuna.

Čuvši da će izgubiti kuću, burno je reagirala i završila u zatvoru u kojemu bi provela 12 dana da njena djeca nisu posudila novac i platila kaznu, pa je sada kod kuće i iščekuje ovršitelje koji će nju i njezinu djecu istjerati iz njihovog doma.

A.B.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više