Samoubilački napad u Istanbulu: Kurdi tvrde da nisu ozlijedili 32 ljudi

KURDSKA pobunjenička grupa, skraćeno nazvana PKK, negira svoju odgovornost za jučerašnji bombaški napad u centru Istanbula u kojem je ozlijeđeno 32 ljudi.

U priopćenju su odbacili odgovornost za napad i produžili primirje s Turskom do izbora sljedeće godine. Iako su mnogi Kurde već jučer osudili za napad, turska vlada kaže kako je još prerano govoriti tko stoji iza bombaša samoubojice.

U prošlosti Istanbul napadali islamisti i ljevičari

U prošlosti su terorističke napade u Istanbulu izvodili i islamisti te ljevičarske grupe. "Mi ni na koji način nismo upleteni u ovaj napad", stoji u priopćenju PKK te se dodaje kako nije moguće da izvedu takav napad u trenutku kada su odlučili produžiti primirje. Objavili su da produžuju primirje, koje je trajalo sedam mjeseci te isteklo par sati prije jučerašnjeg napada, do izbora sljedeće godine. Izbori se očekuju u lipnju sljedeće godine.

Policija je izvijestila da je napad izveo mladi bombaš samoubojica, no nije željela reći njegov identitet, kao ni motive napada. Detonirao je bombu nakon što je pokušao ući u policijski autobus na trgu Taksim. U napadu je ozlijeđeno 15 policajaca. Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Pročitajte više