Samsung, nakon mobitela Note 7, povlači i 3 milijuna perilica iz prodaje

Foto: Samsung

SAMSUNG, koji je već povukao svoj Note 7 smartphone, najavio je povlačenje i 2,8 milijuna perilica odjeće koje su prodali u SAD-u, a zbog sigurnosnih razloga.

Perilice, u koje se odjeća stavlja s 'gornje' strane, za vrijeme korištenja mogu odvojiti gornja vrata te tako nekoga ozljeda, stoji u izvješću Vijeća za sigurnost proizvoda u SAD-u.
 
Perilice koje imaju sigurnosni problem su proizvedene između ožujka 2011. i studenog ove godine. Do sada je Samsung zaprimio devet prijava ozljeđivanja vezanih uz navedeni problem, a korisnicima je slomljena čeljust, ozlijeđeno rame, a pretrpjeli su i druge ozljede uzrokovane padom.
 
Već su povukli 2,5 milijuna mobitela Note 7
 
Samsung, vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona, ove godine morao je s tržišta povući najmanje 2,5 milijuna uređaja Galaxy Note 7 s čak 10 različitih tržišta zbog baterije koja se u više slučajeva zapalila.
 
Iako su ova dva problema nepovezana, smatra se da će povećati zabrinutost kontrolom kvalitete koju Samsung provodi, a pogotovo mjerenjem sigurnosti proizvoda.
 
U službenoj izjavi, Samsung je najavio da će ponuditi korisnicima popravka perilice, produžiti jamstvo na popravljena vrata za otvaranje perilice, ili će im zamijeniti perilicu s nekom drugom perilicom iz Samsunga ili "nekog drugog brenda". Zamjena će ovisi o modelu i starosti perilice, a oni koji su je kupili unutar posljednjih mjesec dana, mogu dobiti cjelokupni iznos natrag.
 
Kako bi valjda ipak ostavili pozitivan dojam kod kupaca, Samsung svima koji izaberu novu Samsung perilicu nude "dodatni bonus za odanost do 150 dolara".

Pročitajte više