Sanader dobio cimera i pregledao ga je liječnik. Uskoro ga vode u bolnicu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

IZA BIVŠEG premijera Ive Sanadera je prva noć u zatvorskoj ćeliji u Remetincu. Pregledao ga je liječnik i uskoro bi ga trebali voditi u neku od zagrebačkih bolnica, a njegovi odvjetnici za to vrijeme najavljuju kako će se obratiti Ustavnom sudu i Sudu u Strasbourgu. 

"Ekspresna egzekucija"

"Ova presuda za nas još je uvijek fantomska jer ju mi nismo dobili. Vjerujemo na riječ da je takva kakva jest. Znači, kad dobijemo presudu, kad vidimo obrazloženje Vrhovnog suda, mi ćemo sigurno ići na Ustavni sud", kazao je za RTL Danas odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović. 

A još više, kaže, ga je šokirao način na koji su saznali za presudu. "Ova ekspresna egzekucija njega u pritvor, istražni zatvor, mislim da u bilo kojem slučaju, pogotovo u ovakvom predmetu, zaista se ne smijemo dovesti u situaciju, govorim o državi, da odvjetnici i okrivljeni na televiziji gledaju da će netko doći po njega i lišiti ga slobode", kazao je Prodanović. 

Sanader dobio cimera

Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kazala je da je Ivo Sanader danas cijeli dan bio u Remetincu i da ga je zatvorski liječnik pregledao i ispisao mu uputnicu za dodatni pregled, ali i za mišljenje specijalista.

S obzirom na to da specijalist ne postoji u zatvorskom sustavu, Sanader će biti odveden u vanjsku bolnicu. Još nije poznato u koju će bolnicu i kada Sanader biti prevezen. Sanader prvu noć u Remetincu nije proveo sam, nego je dobio cimera, a za očekivati je da će zatražiti da bude sam u ćeliji zbog sudskih procesa za koje se mora pripremati.

Već u ponedjeljak ga očekuje nastavak suđenja u slučaju INA - MOL, a na suđenje će doći u pravosudnom kombiju i u pratnji pravosudnih policajaca.

Pročitajte više