Sanader: HDZ će pobijediti

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) dr. Ivo Sanader istaknuo je večeras u Čakovcu da će na predstojećim parlamentarnim izborima HDZ pobijediti jer iza sebe ima 10 godina iskustva vlasti i tri godine oporbe.

Na proslavi 13. obljetnice HDZ-a Međimurja predsjednik HDZ-a naglasio je važnost izbora, kazavši da HDZ ´iz sjeverozapadne Hrvatske može krenuti na put pobjede nad nesposobnom vlašću´.

´Upravo iz Međimurja mogu poručiti da nam je stalo do dobrih i prijateljskih odnosa sa susjedima Slovencima, jer smo ih imali i u bivšoj državi, ali Račan mora znati da se prijateljstvo ne može kupovati teritorijem´, izjavio je Sanader.

Rekavši da je Franjo Tuđman jedan od najvećih sinova hrvatskog naroda i najveći hrvatski političar svih vremena, Sanader je dodao da su bahati pojedinci naštetili upravo dr. Tuđmanu ali i HDZ-u. ´Bilo je i propusta, bilo je i pogrešaka, ali to su birači ocijenili 3. siječnja 2000., rekao je Sanader dodavši da je HDZ izvukao pouku i postao jači iskusniji i snažniji´. Te se pogreške i propusti više ne smiju nikad ponoviti, rekao je predsjednik HDZ-a poručivši stranačkim kolegama kako je ´sad važno da složni i objedinjeni izborimo vlast jer samo na vlasti možemo ostvarivati svoje ciljeve i programe, a mi imamo kvalitetne programe i sposobne ljude´.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor kazala je da članovi HDZ-a puni pouzdanja mogu ostvariti stranačke ciljeve. ´Za izbore smo pripravni, bez obećavanja brda i dolina, ali zato nudimo rješenje problema koji tište našu zemlju i njezine ljude, a za što već imamo spremne zakonske projekte i stručne i kvalitetne ljude za njihovu provedbu´ - rekla je Kosor.

Na skupu je govorio i predsjednik međimurskog HDZ-a saborski zastupnik Velimir Pleša.

Pročitajte više