Sanader: HDZ je spreman suočiti se sa svim izazovima

Predsjednik HDZa Ivo Sanader u završnom govoru sudionicima Devetog općeg sabora u Rijeci istaknuo je da je ta stranka, nakon preuzimanja kormila Hrvatske, spremna suočiti se sa svim izazovima koji pred njom stoje.

Ocijenio je da su prošla teška vremena koja su obilježila suvremenu hrvatsku povijest, iz koje je izvučeno bogato iskustvo. Pokazalo se da zemlje koje znaju rješavati svoje probleme uživaju poštovanje međunarodne zajednice, rekao je Sanader. Odbio je optužbe da je njegova Vlada previše usmjerena prema vanjskoj politici, napominjući da su pripremljeni mnogi projekti za jačanje gospodarstva povećanjem broja poduzetničkih zona, te jačanje poduzetništva i izvozne proizvodnje.

"Nema niti jedne zemlje u svijetu koja može voditi odvojenu unutarnju i vanjsku politiku", rekao je Sanader i ocijenio da je u Hrvatskoj postignut standard u kojem sve stranke uviđaju važnost strateških nacionalnih interesa.

Zahvalio je hrvatskoj javnosti na potpori Vladi i svima koji žele europsku Hrvatsku i vrednote koje njeguje Europska unija - demokraciju, tržišno gospodarstvo, građanska i manjinska prava, te napomenuo da HDZ tim vrijednostima dodaje i vrijednosti kršćanske civlizacije.

Najavio je da će se 17. lipnja prigodno proslaviti i 15. obljetnica HDZ-a, a 10. izvještajni sabor održati za dvije godine.

Deveti opći sabor HDZ-a u Rijeci završio je stranačkom himnom "Bože čuvaj Hrvatsku".

(Hina) xdm/xšu yvkn

Pročitajte više