Sanader i Mesić uskoro putuju u Srbiju

HRVATSKI ambasador u Srbiji Željko Kuprešak, najavio je mogućnost da hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader uskoro otputuju u službenu posjetu Srbiji, piše beogradski Blic.

Podsjetimo, prošli mjesec je premijer Sanader najavio da će u ožujku otputovati u Beograd. Posjeta je najavljena za 20. ožujka, a ubrzo nakon toga u Beograd bi trebao otputovati i predsjednik Mesić. Nakon Mesićevog posjeta očekuje se da predsjednik Srbije Boris Tadić dođe u prvu službenu posjetu Hrvatskoj.

Kuprešak je tijekom posjeta Sremskoj Mitrovici na sjeverozapadu Srbije rekao da će se zauzimati za ponovno otvaranje komunikacije između najviših dužnosnika Hrvatske i Srbije kao i za ostvarivanje prava hrvatske manjine u Srbiji i to po europskim standardima.

Također je rekao da očekuje da će uskoro doći do realizacije posjeta na najvišoj državnoj razini što bi trebalo doprinijeti dinamizaciji i poboljšanju hrvatsko-srpskih odnosa.

Željko Kuprešak je rekao da je Hrvatska postigla visoke standarde u pogledu osiguranja prava za nacionalne manjine u Hrvatskoj, a uslijed čega će jednaki standard nastojati postići u Srbiji.

Zaključio je da se Hrvatska ne protivi inicijativi o osnivanju Srpske poslovne banke u Hrvatskoj za koju je vojvođanska administracije nedavno osigurala oko 150.000 eura.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više