Sanader i Polančec svjedočit će u postupku "veliki maestro"?

KAO SVJEDOCI u postupku "veliki maestro" mogli bi se pojaviti Ivo Sanader i Damir Polančec. To će, naime, zatražiti branitelji bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Josipa Matanovića, potvrdio je Branko Šerić koji danas mora sudskom vijeću predati popis s imenima osoba koje želi saslušati u nastavku suđenja.

Matanovićev odvjetnik vjeruje kako bi Sanadera trebalo ispitati kao predsjednika Vladinog Povjerenstva za upravljanje državnom imovinom, a Polančeca kao predsjednika Upravnog odbora HFP-a jer obrana na taj način želi utvrditi je li Matanović mogao utjecati na njihove odluke, odnosno odluke Povjerenstva i Upravnog odbora koji je morao odlučivati o svim privatizacijama vrjednijim od 10 milijuna kuna.

Uskok nije želio komentirati ovaj prijedlog, već su samo kazali kako su oni već pozvali sve svjedoke za koje su smatrali kako mogu ponuditi bitne iskaze u postupku "veliki maestro". Sudsko vijeće odluku o saslušavanju novih svjedoka trebalo bi donijeti sutra, kad će razmatrati i prijedlog obrane da se drugooptuženi Robert Peša pusti iz pritvora.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više