Sanader: Janša daje izjave pod predizbornim pritiskom

"JUTROS su telefonom razgovarali hrvatski i slovenski premijeri dr. sc. Ivo Sanader i Janez Janša. Razmotrili su stanje bilateralnih odnosa i nastavak implementacije Bledskih dogovora. Dogovoreno je da oba zajednička Povjerenstva, koja su ustanovljena u Hrvatskoj i Sloveniji nakon sastanka u Bledu, intenziviraju rad te da se prvi zajednički sastanak održi što prije. Premijeri drže kako treba izbjegavati sve aktivnosti koje bi mogle ometati rad Povjerenstava", kratko je priopćenje odaslano iz Vlade RH, a koje je hrvatsku javnost trebalo izvijestiti o telefonskom razgovoru premijera Ive Sanadera sa s njegovim slovenskim kolegom Janezom Janšom.

Janša nakon sastanka nije škrtario na riječima kao što je to učinjeno do hrvatske strane, pa je na novinskoj konferenciji svoje sunarodnjake, između ostalog, izvijestio i kako bi slovenska vlada mogla odustati od dogovora koji su prošle godine na Bledu postigli on i Sanader, a prema kojemu bi se rješavanje graničnih pitanja prepustilo nekoj međunarodnoj ustanovi ili sudu.

Sanader je na konferenciji održanoj iza podneva ponovio priopćenje ranije izdano od strane Vlade, a Janšinu je prijetnju prokomentirao kazavši kako je slovenski premijer  to "najvjerojatnije rekao pod pritiskom nekih koalicijskih partnera i oporbe te zato što se bliže izbori u Sloveniji".

Ništa više o sastanku nije se moglo izvući ni od glasnogovornika HDZ-a Zlatka Mehuna, koji nam kaže kako je sve rečeno u priopćenju.

B.S.
Foto: Index

Pročitajte više