Sanader: Kada sam govorio o Maybachu, nisam mislio na Keruma!

PREMIJER Ivo Sanader zanijekao je danas tvrdnje da se njegov nedavni komentar o lošim poslodavcima koji kupuju "Maybache i jahte dok radnici trpe" odnosila na splitskog poduzetnika Željka Keruma, inače ponosnog vlasnika jednog Maybacha i jedne jahte.

Kerum je dan nakon Sanaderove izjave reagirao riječima kako premijer nije mislio na njega, no unatoč tome svima koji su čuli Sanaderovu izjavu prvi je na pamet pao upravo Željko Kerum, jedini vlasnik Maybacha u Hrvatskoj. Kerum je također ustvrdio kako ne stoje optužbe na njegov račun, a tiču se njegovog odnosa kao poslodavca naspram djelatnicima u njegovom trgovačkom lancu "Kerum".

Što se tiče Maybacha Željko Kerum je rekao da će ga prodati, a novac će donirati u dobrotvorne svrhe odnosno za potrebe bolesne djece.

Sanader pak, upitan je li pod izjavom o "Maybachu i jahtama" mislio na Keruma je odgovorio kako uopće nije spominjao nikoga konkretno već  je taj primjer spomenuo kao potrebu da se u današnje vrijeme dođe do nove paradigme u poslovanju.

"Problemi se trebaju rješavati zajedno sa socijalnim partnerima, mora se voditi računa da su svi radnici na vrijeme plaćeni, da se visok postotak ugovora na određeno vrijeme smanji. Poduzetnici se trebaju boriti protiv crnih ovaca u svojim redovima koji radnicima daju minimalac,a ostalo na ruke. O tome sam govorio, a nisam nikoga spominjao po imenu.", rekao je Sanader te zaključio kako Kerum prema njegovim saznanjima "posluje dobro i ispravno".

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više