Sanader na sjednici Vlada u Šibeniku: Hrvatska od danas ima drugačiji status

Hrvatska od danas ima drugačiji status u međunarodnoj zajednici, njen je položaj bitno ojačan, njen rejting skače, kao i naše obveznice na burzi, istaknuo je pemijer Ivo Sanader na sjednici Vlade koja se održava u Šibeniku.

Jučerašnjom odlukom Europskog vijeća da postaje kandidat za članicu Europsku unije, Hrvatska završava jednu tešku epizodu svoje novije povijesti, vrijeme obrane i obnove, rekao je premijer te i ovom prilikom čestito hrvatskom narodu i hrvatskim građanima na tom povijesnom postignuću.

Sanader je izrazio i želju da se pregovori s EU odrade u iduće dvije do dvije i pol godine i da Hrvatska do 2007. bude spremna na ulazak u Uniju. Odluka je tada na EU, kazao je.

Kada završimo pregovore i postanemo punopravni članovi EU moći ćemo reći da smo završili posao, a cilj toga posla je povećanje životnog standarda, kazao je premijer, ponavljajući da se sve što se radi, radi na dobrobit svih hrvatskih građana.

Vlada na današnjoj sjednici u Šibeniku treba donijeti više odluka značajnih za grad i za Šibensko-kninsku županiju, kao i prijedloge izmjena zakona kojima će se povećati trošarine na cigarete i osobne automobile

(Hina) xbn/xdstr yjn

Pročitajte više