Sanader: Nema koalicije između HDZ-a i SDP-a

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade i čelnik HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je večeras da nema koalicije između HDZ-a i SDP-a, ali te stranke, rekao je, kao i sve koje to žele, mogu se udružiti kad je riječ o važnim temama kao što je pitanje Europske unije.

"Nema koalicije HDZ-a i SDP-a, ali je činjenica da se možemo udružiti, ne samo HDZ i SDP, nego i drugi koji to žele, oko važnih tema vezanih uz EU. Zašto bi oko EU ratovali ako je to opredjeljenje i SDP-a i HDZ-a", rekao je Ivo Sanader u razgovoru za središnju informativnu emisiju Nove TV "24 sata".

Dodao je kako nekima vjerojatno "smeta suradnja oko tema od nacionalnih interesa".

Navodeći razloge za, kako je rekao, veliku suradnju u kojoj prednjače HDZ i SDP, istaknuo je da će se tako pregovori s EU-om voditi izvan dnevno-političke utakmice. Hrvatska strana će ujedinjena biti jači pregovarač i na kraju će svi zajedno nositi teret odgovornosti i objašnjavanja javnosti zašto Hrvatska treba ući u EU, dodao je premijer.

Na novinarski upit o mogućem odlasku ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića iz Vlade, Ivo Sanader je odgovorio da to nije točno.

Ministru Vukeliću nedostaje samopromidžba, što modernom političaru ne bi smjelo nedostajati, no upravo je on na čelu resora u kojem su ostvareni sjajni rezultati, ustvrdio je Ivo Sanader.

Ponovio je da iz Vlade odlaze ministri Andrija Hebrang i Miomir Žužul. Riječ je zasad vjerojatno o toj dvojici ministara i nikome više, rekao je.

Predsjednik Vlade prokomentirao je i prijelaz nogometaša zagrebačkog Dinama Nike Kranjčara u splitski Hajduk. "Kao navijaču Hajduka, uvijek mi je drago kada dođe sjajan nogometaš. Niko Kranjčar je ikona Dinama. No, istodobno mi je žao što je Dinamo izgubio sjajnog nogometaša", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.



Pročitajte više