Sanader odbacio kritike HDZ-ovih zastupnika iz Slavonije

PREMIJER Ivo Sanader odbacio je danas kritike HDZovih zastupnika iz Slavonije da državni proračun za 2005. zapostavlja Slavoniju.

Nema dvojbe da ti zastupnici nisu dobro prostudirali proračun, jer sve u njemu svjedoči samo jedno - da svi hrvatski krajevi imaju jednaku zastupljenost, rekao je premijer na popodnevnoj sjednici Vlade.

Poručio je i da se ne smije ulaziti u polemike među županijama, jer njegova vlada vodi računa o ravnomjernoj zastupljenosti svih županija.

HDZ-ovi zastupnici iz Slavonije Branimir Glavaš, Ivan Drmić i Vladimir Šišljagić jučer su, dok je Hrvatski sabor glasovao o proračunu novinarima prenijeli nezadovoljstvo što se o pedesetak njihovih amandmana kojima su tražili dodatnih 250 milijuna kuna za Slavoniju nije očitovala ni Vlada ni Sabor.

Njihovi amandmani propali su već zbog činjenice da ih nisu podnijeli sukladno zakonu.

Glavaš je u svom nezadovoljstvu vlastitoj stranci spočitnuo da se bahato i birokratski ponijela prema njegovim amandmanima. Ipak spor je izglađen nakon sastanka između Glavaša, Sanadera i predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, a trojica HDZ-ovaca digla su sinoć ruku za proračun.

Državni proračun za 2005. što ga je Sabor donio sinoć, Sanader je ocijenio dobrim ispitom zrelosti za svoju Vladu te istaknuo da taj proračun Hrvatsku vodi u dobrom smjeru.

Pročitajte više