Sanader: Po mom saznanju Čičkove izjave ne odgovaraju onome što je bilo

PREMIJER Ivo Sanader danas je ustvrdio da barem prema njegovim saznanjima i informacijama izjave kolumnista Jutarnjeg lista Ivana Zvonimira Čička kako ravnatelj POA-e Joško Podbevšek nije otišao zbog slučaja Puljiz već zbog dokumenata stranih obavještajnih službi koje su spominjale i predsjednika Mesića, ne odgovaraju onome što je bilo.

"Sinoć nisam gledao emisiju, ali prema informacijama koje sam dobio to što je kazano ne odgovara onome što je bilo, barem po mom saznanju", kazao je Sanader, odgovarajući na novinarski upit.

Dodao je da se ne želi upuštati u komentar Čičkovih izjava, no ustvrdio je kako je sigurno da su sigurnosna izvješća koje su dobivali on i Predsjednik Republike "jedna te ista".

Čičkove tvrdnje danas nije želio komentirati niti predsjednik Mesić.

Čičak je sinoć na Novoj TV ustvrdio da bivši ravnatelj POA-e Joško Podbevšek nije "otišao" zbog slučaja Puljiz, već zbog dokumenata makedonske i bosanske tajne službe u kojima se spominjao i predsjednik Mesić.

Prema Čičkovim riječima makedonska služba je u izvješću tvrdila da je Mesićevu prošlu izbornu kampanju financirala albanska narkomafija, dok su bosanski obavještajni izvori Mesića dovodili u vezu s trgovinom oružja koje je završilo u terorističkoj organizaciji Al Quaidi i Čečenima.

Foto: FAH

Pročitajte više