Sanader počinje iznositi obranu u slučaju Planinska

Foto: FAH

BIVŠI premijer Ivo Sanader danas bi trebao početi s iznošenjem obrane u slučaju "Planinska", u kojem se tereti za primanje 17 milijuna kuna mita.

Sanadera se, u trenutno jedinom aktivnom postupku protiv njega, tereti da je uzeo milijunsku proviziju od kupoprodaje zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja od bivšeg HDZ-ovog zastupnika Stjepana Fiolića.

Na posljednjem ročištu u prosincu sutkinja Jasna Smiljanić odbila je dodatna vještačenja vezano za spornu zgradu, a nakon konzultacija, pristala Sanaderovoj obrani dati još vremena za pripremu iste, što je tražio odvjetnik Čedo Prodanović.

"Gospođo predsjednice, nismo spremni. Gospodin Sanader je tek prije devet dana izašao iz pritvora. Išao je u posjetu bolesnoj majci u Split. U ponedjeljak imamo pripremno ročište u predmetu Hypo i Ina-Mol. Molimo jedno primjereno vrijeme da nam se odobri da pripremimo obranu", rekao je Sanaderov odvjetnik.

Sanader bi obranu trebao iznositi tri dana, a nakon njega na red će doći i Stjepan Fiolić, koji je i progovorio o nošenju provizije Sanaderu, te Mladen Mlinarević, procjenitelj sporne nekretnine. Optužbe je u ovom slučaju priznao bivši ministar Petar Čobanković pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Pročitajte više