sanader pozvao članstvo na "žestoku i odlučnu borbu"

Predsjednik HDZa Ivo Sanader danas je u Zagrebu na stranačkome saboru za 1. izbornu jedinicu pozvao članstvo na "punu mobilizaciju i žestoku i odlučnu borbu" za HDZovu pobjedu na parlamentarnim izborima, najavljenima za 23. studenoga. L

Na skupu, održanom pod geslom "Pokrenimo Hrvatsku", Sanader je rekao da o svakom glasu ovisi sudbina zemlje, te je pozvao stranačke simpatizere i birače da izađu na izbore i daju svoje povjerenje HDZ-u. Po njegovim riječima, HDZ će u novom sazivu imati više mandata nego u prošlom, jer se približava svojim najboljim izbornim rezultatima, i nakon izbora sastaviti novu vladu.

Napomenuo je da će HDZ podupirati stabilan tečaj kune i porezno rasterećenje, te da će poticati izvoz, malo i srednje poduzetništvo, a pripremljen je i program za poljoprivredu te sustav mjera za područja od posebnoga državnog interesa.

"Pokažimo onima koji su sada na vlasti da će taj njihov eksperiment, koji je trajao nepune četiri godine, završiti 23. studenoga i da će Hrvatska konačno odahnuti", poručio je Sanader pred oko tri i pol tisuće okupljenih. "Ne pristajemo na apatiju i malodušje. Nećemo dopustiti da hrvatski narod izgubi povjerenje u hrvatsku politiku i hrvatske institucije", dodao je. Podsjećajući na teško razdoblje za HDZ nakon izbornog poraza 2000., Sanader je rekao kako se pokazalo da u stranci ima čvrstine i odlučnosti za njezinu konsolidaciju. "Da to nismo uspjeli, ne bismo od birača imali pravo tražiti mandat kako bismo konsolidirali i hrvatsku državu", istaknuo je Sanader.

Također je rekao da će se nakon parlamentarnih izbora vladajuća koalicija raspasti i da ubrzo nakon toga treba očekivati i izbore za grad Zagreb. Sanader je najavio da će se HDZ-ov završni predizborni skup održati 20. studenoga na Trgu Francuske Republike.

Zamjenica predsjednika HDZ-a i predsjednica zagrebačkoga HDZ-a Jadranka Kosor najavila je da će se ta stranka vratiti "na kormilo države" i da će vratiti dostojanstvo Hrvatskoj i svim njezinim građanima. Ustvrdila je da će se vratiti ponos hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, otpuštenim policajcima, te hrvatskim ženama i majkama. Procijenila je da će HDZ s najmanje 35 posto osvojenih glasova ponovno biti najjača i pobjednička stranka u Hrvatskoj, te da će Sanader kao budući premijer uvesti Hrvatsku u Europsku uniju.

O trenutačnom stanju govorili su i drugi članovi HDZ-ova predsjedništva, kritizirajući aktualnu vlast zbog visokog inozemnog duga i nerješavanja problema nezaposlenosti, te su je optužili da je dovela u pitanje sve što je učinjeno tijekom 10 godina stvaranja i izgradnje hrvatske države.

Pročitajte više