Sanader: Predsjednik Mesić i ja večeras ćemo razriješiti slučaj POA-e

PREMIJER Ivo Sanader ponovio je danas da će se večeras sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem, na kojem će, kako je rekao sigurno razriješiti krizu u vezi sa slučajem Protuobavještajne agencije (POA).

"Razriješit ćemo slučaj Protuobavještajne agencije prije svega zbog toga jer želim poštovati Ustav, jer se ne može stavljati ni predsjednika države ni predsjednika Vlade pred gotov čin, kao što je to učinio Predsjednik", rekao je Sanader.

"Ja želim tu situaciju popraviti premda nisam za nju odgovoran i sigurno je da ćemo dobru praksu koja je vladala u proteklih godinu dana kad je bila riječ o suradnji predsjednika države i predsjednika Vlade u području sigurnosnih službi morati nastaviti", kazao je premijer Sanader.

"Prema tome kad se večeras nađemo to će biti moja stajališta i sigurno je da ćemo razriješiti ovu krizu", rekao je Sanader.

Opovrgnuo je napise u današnjim medijima da je razriješio ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka. agencije (POA)-e Joška Podbevšeka.

"Pročitao sam i ja to, ali dakako da to nije točno", rekao je Sanader odgovarajući na novinarske upite na zagrebačkom groblju Mirogoju, nakon što je na petu godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na njegov grob položio vijenac i zapalio svijeću.

Pročitajte više