Sanader puno očekuje od posjeta Beogradu

PREDSJEDNIK HDZ-a i hrvatske Vlade rekao je danas u Krapini, gdje je održan 2. sabor HDZ a za 3. izbornu jedinicu, da puno očekuje od posjeta Beogradu u ponedjeljak, gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom i premijerom.

"Hrvatska nama alternative nego surađivati sa Srbijom i Crnom Gorom. U Beogradu ću sa svojim domaćinima potpisati povijesni sporazum o zaštiti prava manjina u naše dvije države, a trebamo riješiti pitanje 1.200 nestalih osoba", rekao je Sanader novinarima koji su pratili rad stranačkog sabora za 3. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsko županiju.

Mini sabor HDZ-a obilježili su govori u kojima se isticala sigurna pobjeda stranačke kandidatkinje Jadranke Kosor na predsjedničkim izborima i najavljivao se odličan uspjeh na lokalnim izborima.

Obraćajući se nazočnima u krapinskoj Festivalskoj dvorani, predsjednik stranke je rekao će drugog siječnja Hrvatska dobiti svoju prvu predsjednicu.

"Naša predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor upravo je išla onamo kuda drugi nerado idu, kod naših branitelja, i gdje ljudi najteže žive", kazao je Sanader i dodao da će novi zakon o braniteljima vratiti pravo i dostojanstvo braniteljima koji su, kako je rekao, ranijih godina bili ponižavani do te mjere da je bilo sramota reći da si sudjelovao u Domovinskom ratu.

Usred njegova govora u Krapini je nestalo struje, ali je Sanader nastavio govoriti u mraku.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor osvrnula se na nedavnu izjavu savjetnika Predsjednika Republike za unutarnju politiku Igora Dekanića.

"Govore da bi moj izbor za predsjednicu bio test za razvitak demokracije. Ja sam svoje testove položila mnogo puta i to prema ženama, nezaposlenima i braniteljima. Točno znam i tko su bili agresori na Hrvatsku i moje izjave neće trebati tri dana tumačiti razni prevoditelji", kazala je Kosor.

Pročitajte više