Sanader se zbog "afere Verona" odriče Žužula?

PREMIJER Ivo Sanader napokon je odlučio da će iz svoje blizine potpuno udaljiti Miomira Žužula, bivšeg ministra vanjskih poslova s kojim se povezuje cijeli niz korupcijskih afera, od kojih je posljednja "afera Verona", objavila je Slobodna Dalmacija. Podsjetimo, Index je 3. rujna objavio informaciju o tajnom sastanku premijera Sanadera, predsjednika Uprave Plive Željka Čovića i Miomira Žužula u Veroni 24. i 25. lipnja, zbog čega je izbio veliki sukob na relaciji SDP-HDZ.

Sanaderu je "aferom Verona" nanešena nemala politička šteta, zbog čega je, kako piše Slobodna Dalmacija, odlučio potpuno se udaljiti od Miomira Žužula, čija je javna percepcija u Hrvatskoj izuzetno negativna.

Naime, budući da je SDP najavio kako će se u predizbornoj kampanji fokusirati upravo na korupcijske afere Sanaderove Vlade i HDZ-a, premijer je odmah po izbijanju "afere Verona" povukao nekoliko poteza kojima se, barem načelno, ogradio od visokopozicioniranih HDZ-ovaca upletenih u nezakonite poslove. Tako je zbog sukoba interesa smijenjen šibensko-kninski župan Duje Stančić, a Sanader je nedugo potom javno kazao kako krivci za kriminal u Brodosplitu moraju biti kažnjeni.

Kako "Slobodna" neslužbeno doznaje, Sanader kao glavnog krivca za "aferu Verona" vidi Žužula, bivšeg ministra s nemalom hipotekom nikad razriješenih afera.

List navodi kako će Sanader u sljedećih godinu dana napraviti sve da ne bude viđen u Žužulovom društvu, a ista bi sudbina trebala zadesiti i ministra gospodarsta Branka Vukelića, jednog od upletenih u "aferu Brodosplit".

Pročitajte više