SANADER: SLOVAČKA JE HRVATSKOJ UZOR

Slovačka je Hrvatskoj uzor i poticaj u približavanju euroatlantskim integracijama jer do druge polovine devedesetih nije bila izgledan kandidat, a danas je članica EUa i NATOa, rekao je u srijedu u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon sastanka s predsjednikom slovačke vlade Mikulašem Dzurindom.

"Nakon pobjede Mikulaša Dzurinde i njegove koalicije, Slovačka je uspjela sustići grupaciju zemalja koja je već bila poodmakla u pregovorima. To je i za Hrvatsku poticaj jer je Slovačka za kratko vrijeme uspjela ispregovarati sva poglavlja s EU-om", rekao je Sanader.

Hrvatski je premijer Dzurindi čestitao na nedavnu ulasku Slovačke u EU i NATO i izjavio kako se nada da će Slovačka svojim iskustvima pomoći Hrvatskoj u približavanju euroatlantskim integracijama.

Slovački je premijer izrazio spremnost da njegova zemlja prenese svoja iskustva Hrvatskoj i dodao kako i Slovačka može učiti od Hrvatske.

"U stranim sam medijima uočio izvrsnu promociju Hrvatske u inozemstvu. Također, Hrvatska na sjajan način gradi autoceste i ministra prometa i veza uputit ću da se s hrvatskim kolegom konzultira o daljnjoj gradnji autocesta u Slovačkoj", rekao je premijer Dzurinda, koji službeni boravak u Hrvatskoj u četvrtak nastavlja posjetom Splitu.

(Hina) xvm ydv

Pročitajte više