sanader u pakracu o izborima i budućoj vladi

Predsjednik HDZa dr. Ivo Sanader izjavio je danas u Pakracu da se u HDZu pripremaju za izbore na kojima će, tvrdi, "uvjerljivo pobijediti, ali ne apsolutnom većinom da bi samostalno mogli sastaviti Vladu pa se zato spremaju za koaliciju sa strankama centra i desnoga centra".

Optuživši Ivicu Račana i Zlatka Tomčića da u Hrvatskoj osim njih dvojice nitko ne zna za točan nadnevak izbora, rekao je da je to "suluda situacija u kojoj se ne zna kad su izbori, a za njih se mora pripremati".

Sanader je prije današnje sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a u Pakracu na konferenciji za novinare govorio o idućim izborima i odnosu HDZ-a prema područjima posebne državne skrbi.

U Pakracu su članovi Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljali o izborima, ali ne i o izbornim listama jer, kako je rekao Sanader, "nitko pametan to ne čini dok se ne zna datum izbora". Ocijenivši da je Tomčić već sklopio koaliciju sa SDP-om, najavio je da će se HDZ, koji na terenu uglavnom ima dobre odnose s ljudima iz HSS-a, što nije slučaj na državnoj razini, obraćati upravo biračima i pristaašma HSS-a. "Reći ćemo im da ako su nezadovoljni sadašnjom vlašću i stanjem u državi, a iz svakodnevnih kontakata znamo za to nezadovoljstvo, da ne glasuju za HSS. Jer glas za HSS jest glas za SDP. To ćemo reći hrvatskim seljacima", istaknuo je Sanader.

I područjima posebne državne skrbi, tvrdi Sanader, HDZ će prići na drukčiji način. "Vodimo računa o svim područjima u Hrvatskoj pa to želimo pokazati i našim današnjim skupom u Pakracu. Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb. Hrvatska je jaka koliko su jaka ona područja koja su je branila u ratu", ustvrdio je Sanader. Stoga će kad dođe na vlast, HDZ tim područjima posvetiti posebnu pozornost u završetku obnove obiteljskih kuća, obnovu i razvoj gospodarstva.

Na novinarski upit hoće li "slučaj Jambo i politički reket" negativno utjecati na političke rezultate HDZ-a, Sanader je odgovorio da se "slučaj Jambo obio o glavu koalicije. Nakon što smo ga isključili, rejting stranke je porastao. Što se nas u HDZ-u tiče, za nas biti nemoralan i nečastan čovjek nema politički nego moralni predznak", rekao je Sanader.



(Hina) zs vkn

Pročitajte više