Sanader uputio izraze sućuti makedonskom premijeru

HRVATSKI premijer Ivo Sanader uputio je izraze sućuti makedonskom premijeru Hariju Kostovu povodom službeno potvrđenog ubojstva trojice makedonskih državljana u Iraku, priopćeno je iz Vlade.

"S dubokom žalošću primio sam vijest kojom je potvrđena smrt trojice makedonskih državljana u Iraku. U ovim teškim trenucima za Vas i Vaš narod iskreno se nadamo da će ovaj tužni primjer pojačati potrebu za ujedinjenjem civiliziranog svijeta u borbi protiv nasilja i zla koje svakodnevno pokazuje prezir prema ljudskim životima i njihovoj vrijednosti", navodi se u Sanaderovoj poruci.

Ekspertna skupina makedonske vlade pregledala je u katarskoj televiziji Al Jazeera video zapis pogubljenja makedonskih državljana i u svom preliminarnom izvješću s velikom mjerom sigurnosti potvrdila da se radi o trojici Makedonaca otetih 21. kolovoza u blizini Bagdada.

Na video zapisu jasno se vidi pogubljenje Dalibora Lazarevskog i Zorana Naskovskog čije su slike ranije objavljene, dok se pogubljenje trećeg Makedonca Dragana Markovića nazire po odjeći na kojoj su ćirilična slova na makedonskom jeziku, navodi se u priopćenju makedonskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte više