Sanader: Zadovoljan sam demokratskom atmosferom izbora i pobjedom HDZ-a

PREMIJER Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što su nedjeljni lokalni izbori protekli u potpuno demokratskoj atmosferi, te pobjedom HDZ, budući je osvojio najviše vijećničkih mandata.

"Tvrdnje da ćemo na lokalnim izborima dobiti račun za vođenje državne politike pokazale su se netočnima, jer se pokazalo da građani vjeruju ovoj Vladi i politici koju vodimo", rekao je Sanader u Varšavi, gdje sudjeluje u radu 3. summita Vijeća Europe.

"Kao predsjednik Vlade mogu izraziti zadovoljstvo što su izbori protekli u zaista demokratskoj atmosferi, što je još jedna potvrda zrelosti demokracije u Hrvatskoj. Možemo se ponositi činjenicom da je Hrvatska danas zrela i stabilna demokratska zemlja", rekao je. Osvrčući se na izbore u svojstvu predsjednika HDZ-a, naveo je kako je iznimno zadovoljan uspjehom svoje stranke, "jer se uspjeh ocjenjuje samo po jednom kriteriju - broju osvojenih vijećničkih mjesta u općinama, gradovima i županijama" .

"Ako je to kriterij, a jest, jer ne znam što bi drugo moglo biti, onda je HDZ pobjednik na jučerašnjim lokalnim izborima. Imamo najveći broj vijećnika, a i na mjestima na kojima će se formirati koalicije stojimo jako dobro", kazao je predsjednik HDZ-a.

"Svaka čast svima, ali rezultati se broje po vijećničkim mjestima", ponovio je.

Vrlo bitnim ocijenio je što se HDZ potvrdio upravo tamo gdje su neki promatrači govorili da će možda izgubiti izbore zbog politike koju vodi hrvatska Vlada, spomenuvši kao primjere Zadar, Šibenik, Šibensko-kninsku županiju te Split i Splitsku županiju.

Pročitajte više