Sanader će zbog "teške bolesti" biti operiran na Rebru

Foto: Hina

ODVJETNICI Ive Sanadera jučer su - na suđenju bivšem premijeru u slučaju Fimi media - tražili odgodu zakazanih rasprava na neodređeno vrijeme, s objašnjenjem da je njihov klijent teško bolestan i da nije u stanju dolaziti na ročišta; naveli su da obavlja pretrage te da u listopadu ima zakazanu operaciju.

Kako doznajemo, bivši premijer ima uroloških problema, a operacija bi trebala biti izvedena u zagrebačkoj bolnici Rebro. Međutim, više od toga, ne znaju ni Sanaderovi bliski poznanici.

"Dijagnoza je ipak njegova privatna stvar i, bez obzira na interes javnosti, molim vas da to poštujete. Počinje s liječenjem i stvarno mu treba mir", rekla je za Index Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.


Sud je svejedno donio odluku da se novo ročište ima održati 18. listopada, i to kako bi odvjetnici dostavili novu medicinsku dokumentaciju.

Inače, sudski postupak u kojem je tražena odgoda još uvijek se vodi za slučaj Fimi media, a u kojem se Sanadera i njegovu bivšu stranku, HDZ, tereti za izvlačenje preko 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Ivo Sanader je, otako mu se sudi, već bio pacijent zagrebačkog Rebra, i to u studenom 2014. kad je zbog problema sa srcem završio prvo na Hitnoj, a onda i na odjelu kardiologije. Tom zgodom odrađena mu je koronarografija, ali mu nije ugrađen stent jer mu se krvne žile nisu pokazale toliko suženima. Do medija je doprlo tek kako bivšem premijeru situaciju dodatno otežavaju povišeni tlak, masnoće u krvi i gastritis. 

Pročitajte više