Sarajlije se oprostile od brutalno ubijenih policajaca

Foto: Klix.ba

VEČERAS su se u Sarajevu, na mjestu na kojem su dvojica policajaca brutalno ubijena, okupili njihovi prijatelji, kolege i sugrađani kako bi im odali počast, pišu bosanski mediji.

>> Uhićeno više osoba zbog brutalnog ubojstva policajaca u Sarajevu

>> Tko su bili policajci koji su brutalno likvidirani u Sarajevu?

Na Alipašinom polju okupilo se nekoliko stotina Sarajlija, a počeli su se okupljati nešto prije 19 sati, javlja Klix.ba. Pritom su zapalili svijeće uz fotografije stradalih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Odavanje počasti uz molitvu i svijeće

Okupljanje koje je najavljeno preko društvenih mreža, uglavnom je proteklo u tišini. Na njemu je bio nazočan i svećenik, a okupljeni su se zajedno s njim pomolili i izrazili saučešće obiteljima poginulih.

Podsjetimo, Šehović i Vujinović brutalno su i mučki ubijeni rano jutros dok su bili u noćnoj patroli u naselju Alipašino polje. Navodno su u 4 sata ujutro naišli na mafijaše koji su pokušavali ukrasti Golf 6 krapinskih registarskih oznaka. Međutim, nisu ni izašli iz auta kad su ih ovi izrešetali kalašnjikovom. Nisu ni imali šanse uzvratiti.

Jedan policajac je ubijen odmah, a drugi teško ranjen. Nakon višesatne borbe za život, podlegao je teškim ozljedama glave.

Šehović i Vujinović bili su dugogodišnji policajci, a njihovi kolege i nadređeni o njima imaju samo riječi hvale.

Šehovića i Vujinovića su više puta pohvaljivali čelni ljudi policije i ministar unutarnjih poslova. Šehović je posebno pohvaljen jer je sudjelovao u hapšenju opasne kriminalne grupe 2012. godine u Sarajevu.

U međuvremenu je u poslijepodnevnim satima uhićeno više osoba koje se povezuje s ovim dvostrukim ubojstvom. Privedeni su u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo gdje su na ispitivanju.

Pročitajte više