Dva velika protivnika, Donald Trump i Mitt Romney, dogovaraju suradnju?

Foto: 123rf

NOVOIZABRANI američki predsjednik Donald Trump sastao se s jednim od svojih najvećih kritičara, Mittom Romneyem, javlja BBC. Na sastanku su navodno razgovarali o mogućnosti da upravo Romney postane glavni državni tajnik u Trumpovom kabinetu.

Tijekom američke predsjedničke kampanje, Mitt Romney nazvao je Trumpa prevarantom i lažnjakom, dok je Trump za njega rekao kako je Romneyjeva neuspješna kampanja protiv Baracka Obame 2012.godine bila najgora ikad.
 
Dok je napuštao Trumpov teren za golf u Bedminsteru, u New Yerseyu, Romney nije odgovorio na pitanje bi li prihvatio posao u njegovom kabinetu i postao državni tajnik.
 
Samo je rekao da su imali opsežan razgovor o raznim temama u svijetu koje se tiču SAD-a. 
Trump će održati još mnogo sastanaka s potencijalnim kandidatima za svoj kabinet tijekom vikenda.
 
U ožujku, Mitt Romney je rekao kako Trump nema temperament ni moć prosudbe kakvu treba imati jedan predsjednik, optužujući ga za nasilničko ponašanje, mržnju prema ženama i nepoštenje. Trump mu je odgovorio tako što mu je rekao da je on propali kandidat.
 
Kandidati koji se natječu za ulogu državnog tajnika su bivši ambasador UN-a John Bolton, senator Tennesseea Bob Corker i guverner Južne Karoline Nikki Haley.

Pročitajte više