"Sastanak Sanadera i Pahora je besmislen"

SASTANAK Sanadera i Pahora je besmislen, tvrdi se u komentaru najpoznatijeg slovenskog dnevnika Delo.

Naime, uoči sutrašnjeg sastanka povodom krize u političkim odnosima Hrvatske i Slovenije, komentator Dela proriče kako će sada biti još teže riješiti slovensko - hrvatski spor s obzirom da se u Hrvatskoj bliže lokalni izbori. Procjenjuje kako će sve stranke htjeti iskoristiti granične probleme upravo u predizbornoj kampanji za skupljanje političkih bodova pa je stoga vrlo nerealno očekivati skori dogovor između Slovenije i Hrvatske.

U komentaru se također naglašava kako ni hrvatski političari sutra ne očekuju rješenje spora, ali navode se izjave hrvatskog premijera Sanadera koji, čini se, jedini izražava optimizam u pogledu sutrašnjeg sastanka. Delov komentator tu činjenicu objašnjava pozivajući se na Sanaderovo nedavno odbijanje mjera za izlazak iz krize koje je predložilo Ekonomsko vijeće.

"Vladajući  HDZ prije lokalnih izbora ne stoji najbolje. Predsjednik vlade Ivo Sanader odbio je sve mjere za izlazak iz krize koje su ponudili ekonomisti kako bi time opet pokušao dokazati javnosti da je u državi sve u najboljem redu".

A.He.
Foto: AFP

Pročitajte više