Šatorašima isključio struju, oni blokirali Savsku; Matić za Index: "Ovo je kap koja je prelila čašu"

Foto: Twitter, FAH, Index/Dario Dalmacija

ŠATORAŠI su u posljednje vrijeme bili u sjeni, no danas su opet priredili scenu ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, gdje kampiraju od prošle godine. Prosvjednici su blokirali pristup Ministarstvu, nakon što je ministar Matić, izazvan opetovanim uvredama i provokacijama, dotičnima isključio struju.

Matić je za Index prokomentirao cijelu situaciju i objasnio pozadinu čitavog slučaja.

"Dakle, nakon što više od godinu dana primam prijetnje i uvrede od strane prosvjednika, a ništa nisam učinio niti zaslužio da se tako odnose prema meni, jer se više od godinu dana nisam ružno izrazio o njima, jutros je stigla kap koja je prelila času. Ponovno su me vrijeđali na ulazu u Ministarstvo, a ja sam se okrenuo i rekao im da ću im isključiti struju. Na to su oni ponovno pokazali svoju 'mirotvornu narav' i blokirali cestu. Eto, pamtit ću sve i po tome da nisam mogao zbog toga biti nazočan na zadnjoj sjednici Vlade u ovom sastavu", kazao nam je Matić.

Osvrnuo se i na navode šatoraša o tome kako će danas iznijeti "inkriminirajuće materijale" o njemu.

"Postoje osobe koje nisu u životu pogrešno parkirale"

"Oni su cijelu priču okrenuli na osobno, a opet na moje veselje, samo neka izvole. Njihovi nalogodavci, koji imaju policijski mozak koji im govori da se svakome nešto može naći, ovaj put, u mojem slučaju nisu u pravu, na njihovu žalost ovaj put nije tako. Sve što imaju inkriminirajuće neka slobodno iznesu, ponavljam to već godinama. Postoje osobe koje nisu pogrešno u životu parkirale, i da, sam ja taj (op.a. jedna od tih osoba). Da se bilo čega bojim i da nešto skrivam ne bih se bavio ovim.

Ja sam prošao nekoliko NATO provjera, pored hrvatskih sigurnosnih provjera, i jako sam ponosan na to, jer to ne rade stranački ljudi, niti politički obojani, to rade stručni strani ljudi, pa neka to bude mjerilo. Neki koji si daju pravo govoriti o meni i mom životu ne bi prošli provjeru svog kućnog savjeta, a je neki nisu ni prošli. Za kraj, ja ću im struju ponovno priključti, ne zato što ih se bojim, nego zato što sam puno bolji čovjek od njih. Oni to znaju i ne mogu se s time nositi", zaključuje Matić za Index.

Šatoraši u međuvremenu i dalje rade scene u Savskoj 66

Ispred ministarstva branitelja prisutni su Klemm i Glogoški te njegova supruga, javlja Indexov reporter s terena. Šatoraši zaposlenicima ministarstva ne dozvoljavaju da normalno izađu na cestu. Jedan od njih iskočio je na cestu i ženi u automobilu koja je izlazila iz ministarstva blokirao prolaz.

Javnost se buni na novu sapunicu koju su složili šatoraši, na što oni urlaju "Jebo ti Tito mater".

Indexovog reportera kojeg je jednom prilikom ispred šatora verbalno napao osuđeni diler i neonacist Velimir Bujanec dvaput su došli fotografirati neki od šatoraša, jedan od njih među glavnim je vođama prosvjeda.

"Milanović je nervozan jer ne može sastaviti vladu"

Na press konferenciji koja je počela u 15 sati, šatoraši su kazali kako nije Matić taj koji je htio isključiti struju već nervozni Milanović koji ne može sastaviti vladu.

Prvi uvjet novoj vladi je da napravi veliki zatvor za sve koji su sudjelovali u privatizaciji i pretvorbenom kriminalu.

Đuro Glogoški je, gostujući u Hrvatskoj uživo, izjavio kako će protiv Matića vjerojatno podnijeti kaznenu prijavu.

Uskoro opširnije

Glavašević tweetao o blokadi

O novom potezu Đure Glogoškog i sljedbenika izvijestio je pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević.

Đuro Glogoški također je najavio konferenciju za novinare, koju će održati Udruga 100 posto za Hrvatsku.

Konferencija će se održati s početkom u 15 sati ispred glavnog ulaza u Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Uvrijeđeni jer im je isključena struja, a istovremeno se rade grijani šatori za izbjeglice

Zbog prijetnji ministru branitelja uhićen je danas 39-godišnji Zadranin, a nakon toga šatoraši su blokirali ulaz u Ministarstvo.

Zbog toga Matić nije na vrijeme stigao na sjednicu Vlade. Zato jer im je isključio struju u šatoru vulgarno su ga izvrijeđali, javlja N1.

Što su mu sve rekli ministar nije htio reći, jer su uvrede bile "prevulgarne da bi ih se prikazalo na televiziji" te dodao kako su branitelji nakon rezultata izbori nervozni te da se ponašaju kao psi bez gazde.

Fred Matić kasnije im je ponovno uključio struju te se zapitao hoće li se sad ispričati.

"Tražimo da nam se uključi struja. Ministar nam je na početku ukinuo i sanitarne čvororove sada i struju, a istovremeno se rade grijani šatori za migrante, rekao je Glogoški. Dodao je kako traže da u javnost iziđe istina o ministrima Predragu Matiću i Anti Kotromanoviću. Poznato je da su i Matić i Kotromanović umirovljeni na temelju radne nesposobnosti. Postavlja se pitanje tko je zamrznuo njihove mirovine i vratio ih u institucije", zapitao se Glogoški, javlja HRT.

Pročitajte više