Saudijski princ: "Ne smijemo dopustiti da novi iranski Hitler ponovi događaje iz Europe"

Screenshot: YouTube
 
SAUDIJSKI princ Mohamed bin Salman nazvao je iranskog vrhovnog vođu "novim Hitlerom Bliskog istoka" usred rastućih napetosti između dvije države, javlja BBC.
 
Aludirajući na sve veću moć Irana u regiji, princ Salman je rekao da je važno "izbjeći ponavljanje onoga što se dogodilo u Europi na Bliskom istoku".
 
"Naučili smo od Europe da popuštanje zahtjevima zbog očuvanja mira ne funkcionira"
 
U izjavi za New York Times princ Salman je rekao da širenje utjecaja Irana ne smije biti dopušteno: "Naučili smo od Europe da popuštanje zahtjevima zbog očuvanja mira ne funkcionira. Ne želimo da novi iranski Hitler ponovi na Bliskom istoku ono što se dogodilo u Europi", rekao je princ o iranskom vrhovnom vođi Aliju Hameneiju.
 
Princ Salman je de facto vladar Saudijske Arabije i zauzeo je oštar stav protiv Irana u posljednje dvije godine. Ranije ovog mjeseca optužio ga je za "ratni čin" okrivivši ga za ispaljivanje rakete u blizinu glavnog grada Rijada iz susjednog Jemena. Iran je porekao optužbe da naoružava tamošnje pobunjenike.
 
Sunitska Saudijska Arabija i šijitski Iran već su dugo neprijatelji u borbi za prevlast u regiji. Dvije države sve češće optužuju jedna drugu za uzrokovanje nestabilnosti. Iran za sada nije službeno komentirao novu izjavu saudijskog princa.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Saudijsku Arabiju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Saudijska Arabija. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više