SCG: Rusija najsigurnije utočište bjegunaca iz Srbije

BEOGRADSKI list "Blic" u utorak piše kako je Rusija najsigurnije utočište za sve bjegunce iz Srbije.

"Ta zemlja u posljednjih šest godina, od povratka Srbije i Crne Gore u članstvo Interpola, nije uhitila i vlastima izručila nijednog državljanina SCG za kojim je raspisana međunarodna tjeralica", navodi se u Blicu. List dalje navodi kako je "posljednji među njima, predsjednik BK grupe Bogoljub Karić, koji se na Interpolovoj tjeralici nalazi od subote", osumnjičen za mnogobrojne novčane malverzacije u "Mobtelu", i za kojega se spekulira da se krije upravo u Rusiji, gdje se prethodnih godina razvio biznis.

Iako se pretpostavlja da se u Rusiji, osim Bogoljuba Karića i njegova brata Sretena, skrivaju i drugi najpoznatiji srpski bjegunci poput Mire Marković, Marka Miloševića i policijskoga generala Vlastimira Đorđevića, šef Interpola za SCG Miloš Oparnica je rekao za Blic da, koliko on zna, u zadnjih šest godina Rusija SCG nije izručila nijednog bjegunca s putovnicom SCG-a.

List ocjenjuje da, ima li se u vidu taj podatak, ne začuđuje zahtjev bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića da mu se odobri liječenje u Moskvi, kao i naknadna odluka Haškog tribunala da odbije taj zahtjev, uz obrazloženje kako nije sigurno da bi se Milošević vratio na nastavak suđenja.

Rusko veleposlanstvo u Beogradu odbilo je na upit Blica prokomentirati te navode.

Pročitajte više