SDP i HSS zajedno u Zagrebačkoj županiji

Pod geslom "Radimo za županiju" SDP i HSS izlaze na predstojeće lokalne izbore sa zajedničkom listom u namjeri da i nadalje nastave voditi Zagrebačku županiju kao u proteklom četverogodišnjem mandatu.

"Jedna smo od gospodarski najbrže rastućih županija u Hrvatskoj, a 2002. proglašeni smo najboljom hrvatskom županijom", rekao je dosadašnji župan Zagrebačke županije i nositelj liste Stjepan Kožić (HSS) te naveo da i u narednom razdoblju očekuje iste ili još bolje rezultate.

Predstavljajući izborni program koalicije HSS-SDP u Zagrebačkoj županiji Kožić je najavio da će i ubuduće investirati u poduzetničku infrastrukturu i razvijati malo i srednje poduzetništvo te ulagati u poljoprivredu - dosad 10 posto iz proračuna, a odsada i putem predpristupnih fondova EU-a. Nije slučajno da je Zagrebačka županija prva u proizvodnji jaja, vina, grožđa, jabuka i graha, dodao je.

Posebnu će pažnju, rekao je, posvetiti ujednačavanju standarda lokalnih cesta, omogućiti da svako domaćinstvo, posebno u istočnom dijelu Županije, dobije vodu iz vodovoda, a nastavit će sa sanacijom divljih deponija i poticati izgradnju postrojenja za termičku obradu otpada u suradnji sa Gradom Zagrebom.

Također će osigurati jedinstvene vozne karte budući da svakodnevno 150 tisuća žitelja "zagrebačkog prstena" putuje Zagreb.

Dosadašnja predsjednica Županijske skupštine i druga na listi Palma Klun Posavec je najavila da će prioritet ponovno biti ulaganje u školstvo gdje je u protekle četiri godine investirano 170 milijuna kuna, stipendiranje učenika i studenata s ciljem da ostanu u županiji te briga za mlade putem Odjela za mladež, ali i starije stanovnike izgradnjom prvog Doma za starije u Zagebačkoj županiji.

Zajedničku listu SDP-HSS i njihov program gospodarskog i društvenog razvoja Zagrebačke županije danas su podržali i HSS-ov saborski zastupnik Božidar Pankretić iz Vrbovca, inače 45. na zajedničkoj listi SDP-HSS i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula, kojega SDP kandidira za gradonačelnika u Velikoj Gorici.

(Hina) xbdj yaz

Pročitajte više