SDP: Koliko je Bandić prošle jeseni radio za Zagreb, a koliko za Pantovčak?

NA ODBORU za mladež Zagrebačke gradske skupštine raspravljalo se danas o gradonačelnikovu izvješću o radu u drugom dijelu 2009. godine, a SDP-ovka Iva Prpić je pohvalila rad 1200 gradskih činovnika, ali ne i onaj prvog čovjeka Zagreba.

Prpić se zapitala koliko je vremena Milan Bandić prošle jeseni i zime svoj terenski rad koristio za potrebe grada, a koliko za svoju borbu za Pantovčak. Zanimalo ju je i koliko dana godišnjeg odmora je koristio zagrebački gradonačelnik da bi mogao sudjelovati u kampanji kada nije obnašao svoje dužnosti gradonačelnika.

HDZ-ovci poručili SDP-ovcima da su licemjerni

No, i uz ove opaske SDP-ovke, Odbor za mladež je prihvatio izvještaj uz potporu oporbenog HDZ-a koji je tvrdio da su vladajući licemjerni. Predsjednica Odbora Prpić zaključila je da prihvaćanje izvještaja znači podršku radu djelatnika gradske administracije, a ne gradonačelnika Bandića.

Na istom Odboru je danas voditeljica podružnice Zagrebačkog holdinga za Upravljanje sportskim objektima Gordana Pokrajčić objašnjavala kako se došlo do gubitaka od 42 milijuna kuna u toj podružnici. "To je planirani minus u kojem ne smijemo izgubiti iz vida ovrhu pa državi moramo platiti 20 milijuna kuna", objasnila je Pokrajčić. Pritom je mislila na dug za PDV u 2005. godini koji nije platila tvrtka Sljeme Medvednica. Tvrdi kako oni imaju malo mogućnosti za komercijalizaciju sportskih objekata, jer Grad za javne potrebe rezervira 74 posto termina.

Pročitajte više