SDP krenuo u izbornu godinu: Izvući ćemo zemlju iz HDZ-ova beznađa

U ZAGREBU je danas u tijeku konvencija SDP-a na kojoj kao gosti stranke sudjeluju i Radimir Čačić iz HNS-a, Ivan Jakovčić iz IDS-a i Silvano Hrelja iz HSU-a, SDP-ovi partneri iz tzv. Kukuriku koalicije.

Milanović: Policija ne smije biti stranačka

"Dosta je izgovora, dosta je politike koja traži opravdanja u drugima, u trećima, u prošlom i dalekom, a ne u sebi", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović okupljenim SDP-ovcima i gostima. Prema Milanovićevim riječima, "SDP će u savezu s građanima izvući Hrvatsku iz tjeskobe i beznađa u koje ih je uvukao HDZ u sedam godina svoje vladavine".

"Želimo državu reda, u kojoj policija neće biti stranačka nego građanska, i koja ne lijepi lažne kaznene prijave. Želimo državu u kojoj državni odvjetnici rade neprestano, a ne po inspiraciji", rekao je Milanović i dodao kako je vlast služba, a ne prokletstvo, kako to neki smatraju.

"Pametnima i odlučnima ne trebaju proroci. Oni izaberu promjene i pravi smjer. Znanje i odlučnost, to je hrvatska budućnost", rekao je Milanović na današnjem govoru.

Hrelja: Jedina svrha ove Vlade je ostanak na vlasti

Prema riječima predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, cilj SDP-ove konvencije mora biti slanje poruke da Vlada nema više što ponuditi te da su nužne promjene na vrhu države. "Jedina Vladina svrha je ostanak na vlasti", rekao je Hrelja koji je dodao da "skupu cijenu Vladina ostanka na vlasti plaća cijeli narod". "Sve su oči uprte u vas, kao najjaču oporbenu stranku, od vas se očekuje da kotač sudbine ove zemlje okrenete u drugom smjeru", zaključio je Hrelja.

Prema riječima Ivana Jakovčića, promjene nisu potrebne radi njih samih, nego "radi stvaranja nove europske Hrvatske". "Spremni smo već sad za izbore", odlučno je s govornice rekao Jakovčić koji je dodao da je upravo na današnji dan u Pazinu 1943. godine donesena odluka o spajanju Istre s Hrvatskom.

"Spremni smo u ruke preuzeti budućnost zemlje", rekao je Radimir Čačić koji je dodao kako dosad u Hrvatskoj niti jedna nije uspjela bez raspuklina i suštinskih dovjbi, osim ove za vladavine Ivice Račana. "Te bitke smo gubili, ponekad i zbog vlastitih grešaka. Ta činjenica je omogućila jednoj kulturi parazita vlasti da ovu zemlju dovedu u stanje beznađa. Istovremeno su uspjeli u svijest naših građana ugraditi virus - svi su oni isti", rekao je Čačić. Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj je nužna promjena sustava vrijednosti: "Mora se otvoriti prostor radu i sposobnosti, pravnoj državi, državi pravde, a ne sudstvu i javnoj upravi koji su u funkciji promicanja interesa partikularnih skupina", zaključio je Čačić.

Pročitajte više