SDP: Mora se utvrditi minimalan rok koji dužnosnik mora odraditi

KLUB SDP-a na sljedećoj će saborskoj sjednici i formalno predložiti da se utvrdi minimalan rok koji dužnosnik mora odraditi da bi mogao koristiti pripadajuća mu prava, među njima i naknadu dužnosničke plaće, najavili su članovi tog kluba nakon što su popodne napustili Veliku vijećnicu.

Na taj su se potez, kažu, odlučili kako bi javnost upoznali s tim što zapravo žele da se izmijeni u zakonu koji uređuje dužnosnička prava, a što im danas nije omogućio predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Uz objašnjenje da se ne drži teme, Šeks je upozorio SDP-ovca Nenada Stazića, a zatim mu i oduzeo riječ kada je počeo spominjati smijenjeni dvojac iz Ministarstva obitelji - Štefaniju Bortek-Knešaurek i Marijana Križića.

Njih su dvoje, rekao je Stazić novinarima, bili dužnosnici svega nekoliko dana, no postojeći im zakon omogućuje da šest mjeseci primaju punu, a šest mjeseci pola dužnosničke plaće.

"Isti je slučaj i s notorno boležljivim Stipom Čačijom", dodao je.

Kako se više ne bi događali takvi apsurdi, zakon treba izmijeniti i utvrditi rok koji dužnosnik mora odraditi, istaknuo je Stazić.

Mato Arlović pred novinarima je ponovio tvrdnju o diskriminaciji prema SDP-u koju je izrekao i u Vijećnici za polemike sa Šeksom.

Milanka Opačić ocijenila je, pak, da se HDZ koristi tolerantnom terminologijom na verbalnoj razini, dok u praksi pokazuje staro bahato lice.

I Opačić i Arlović ustrajali su da je oduzimanjem riječi Staziću, koji je govorio u ime Kluba, Šeks napravio presedan.

To se u desetak godina nije dogodilo, rekao je Arlović.

Pročitajte više