SDP napustio sjednicu Odbora na kojem se trebalo raspravljati tko će "imat´ zadnju"

ODGOĐENA je rasprava o izmjenama Saborskog poslovnika, koje prema tvrdnjama oporbe trebaju ušutkati saborske zastupnike i dopustiti da Vlada na aktualnom prijepodnevu "ima zadnju".

HDZ-ovci su trebali nastaviti raspravu o Poslovniku o radnim tijelima, no SDP-ova Ingrid Antičević Marinović je rekla kako nema smisla raspravljati o dijelu Poslovnika. SDP-ovi članovi Odbora, Josip Leko, Antičević Marinović i Tonino Picula, otišli su tada sa sjednice Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Predsjednik Odbora Vladimir Šeks je rekao da će u ponedjeljak saslušati sve prijedloge nakon čega će se odlučiti o izmjenama, jer konzultacije još uvijek traju. Podsjetimo, HDZ je nakon prvotnog inzistiranja (po zahtjevu premijera Ive Sanadera, op.a.) da članovi Vlade na "aktualcu" imaju pravo na dva obraćanja, što je do sada bilo pravo zastupnika koji im postavljaju pitanja, odlučio smanjiti zahtjev na "iznimne situacije". Tada bi članovi Vlade odgovarali zastupnicima u slučaju da su osobno prozvani.

A.B.
Foto: L.T.
 

Pročitajte više