SDP neće skuplje vrtiće, Bandić im poručuje: To je jad, bijeda i licemjerje

MILAN BANDIĆ neće tako lako popustiti odluci SDP-ovaca da na sutrašnjoj Gradskoj skupštini ne povisuju cijene vrtića. Jutros nije birao riječi na njihov račun.

Ljut na SDP, dozivao i Majku Božju Bistričku

"Imali su izbor u prosincu kad se izglasavao proračun. Mogli su biti protiv i išli bi na izbore.  A sad kažu da sam ih ucijenio!  Da su u pravu, išli bi na izbore i dobili bi ih, ovako se samo bore za fotelje", rekao je gradonačelnik i zavapio "Majci Božjoj Bistričkoj".

Zagrebački SDP- ovci su krajem prošle godine glasali za proračun koji je predviđao veće prihode od vrtića, ali su u hodu mijenjali stav, jer je oko 70 tisuća roditelja najavu poskupljenja dočekalo "na nož". Bandić je i za to imao neke epitete.  "To je jad i bijeda, licemjerje, kukavička demagogija i kukavički populizam", optužio je Bandić.

Ljudi se neće razvoditi zbog cijene vrtića

Čini se da su ga posebno razbjesnili neki novinski tekstovi u kojima su bračni parovi najavljivali fiktivni razvod braka, jer bi im u tom slučaju cijena po novom pravilniku bila niža.

"Putem medija vade pojedinačne slučajeve od pravila kako bi ispalo da su u pravu. Svaki pojedinačni slučaj rastave ili gubitka posla razmotrit će naše povjerenstvo u roku od 15 dana", izjavio je Bandić.

Od najmanjih nogu radite podjelu na bogate i siromašne

Roditelji iz udruge Vrtić za sve, ne mare pretjerano za rafaljnu paljbu između Bandića i njegove bivše stranke, nego gledaju kako da spriječe poskupljenje od početka srpnja. Tvrde da će se, ako roditelji budu plaćali vrtić po dohodovnom cenzusu, već od najmanjih nogu stvarati podjela na djecu bogatih i siromašnih.

"Kakva mjerila vrijednosti će na taj način predškolske ustanove usaditi našoj djeci", pitaju roditelji iz udruge Vrtić za sve.

Ako ipak prođe Bandićev prijedlog najavili su da će pokrenuti tužbu pred Ustavnim sudom.

Pročitajte više