SDP-ov Klisović imat će veću plaću od Tomaševića i malo manju od Plenkovića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IAKO su izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi srezane naknade koje mogu primati zastupnici ili vijećnici, kao i predsjednici i potpredsjednici vijeća i skupština, to se neće odnositi na SDP-ovog Joška Klisovića.

Nova većina u Zagrebu izglasala je da će funkciju predsjednika Skupštine Klisović obavljati profesionalno, što znači da će imati plaću veću od Tomaševića i samo nešto malo manju od premijera Plenkovića.

"Ne znam koliko ću točno imati plaću, ali znam da će biti po zakonu. Dogovoreno je da profesionalno obnašam dužnost predsjednika Skupštine jer se planiram u potpunosti posvetiti toj dužnosti i non-stop raditi", rekao je za 24sata Klisović.

Koliku će plaću primati Klisović?

Klisovićeva bruto plaća trebala bi iznositi 31.662 kune, a neto 21.228 kuna. Da nije izglasano da dužnost obnaša profesionalno, imao bi pravo na naknadu od 2000 kuna mjesečno.

Tomašević bi trebao imati plaću od oko 18.700 kuna neto, dok premijer Plenković ima plaću 22.148 kuna neto. 

Iz Grada kažu da gradonačelnik i profesionalni predsjednik Skupštine imaju isti koeficijent i istu osnovicu čiji se umnožak uvećava za godine staža. Klisović kaže da ima radni staž od 28 godina. Klisović ima i dvoje malodobne djece, dok Tomašević nema djece i tu onda zbog olakšica nastaje razlika u neto plaći. 
 

Pročitajte više