sdss u pismu europskim institucijama podržao kandidaturu hrvatske za punopravno članstvo u eu

Zastupnici SDSSa u Hrvatskom saboru poslali su danas pismo predsjednicima vodećih triju institucija Europske unije Savjeta ministara, Europske komisije i Komesaru za vanjske poslove, u kojem podržavaju kandidaturu Hrvatske za punopravno članstvo u EU.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je, na konferenciji za novinare u Saboru, pojasnio da bi stjecanje statusa kandidata i određivanje datuma početka pregovora o ulasku u EU u Hrvatskoj bilo dočekano s entuzijazmom i shvaćeno kao ohrabrenje za buduće demokratske reforme.

"Takav ohrabrujući signal prepoznali bi i naši susjedi kao podršku nastavku njihovih demokratskih reformi", uvjeren je Pupovac.

Ocijenio je da će europske institucije u procesu približavanja Hrvatske EU posebno vrednovati napredak na području povrata izbjeglica, suradnje s Haagom i manjinske politike, naglašavajući da je hrvatska Vlada pokazala privrženost tim ciljevima.

Predsjednik stranke Vojislav Stanimirović izvijestio je da je SDSS od Vlade zatražio da u Zagrebu primi predstavnike radnika kombinata 'Borovo' iz Vukovara srpske nacionalnosti, koji su zaprijetili blokadom tog grada, tvrdeći da su u tvrtki diskriminirani po nacionalnoj osnovi.

"Mislim da blokada Vukovara nije rješenje i očekujem da će susret u Vladi biti dogovoren tijekom današnjega ili sutrašnjeg dana", kazao je Stanimirović.

(Hina) xibob yaz

Pročitajte više